hrana

Gde se ovde dobro jede?

Ovo ćete čuti i od sebe i od drugih kad god dođete u neki novi grad… Italijani imaju posebnu frazu koja baš tako i zvuči u prevodu. Znajući koliko je veliki značaj hrane u njihovim hedonističkim životima, nije teško razumeti zašto će vam prilikom opisivanja neke od novih zemalja ili gradova koje su posetili, prvo preneti svoje utiske o hrani… ’Si mangia bene’ znači da je restoran ispunio očekivanja i da će se vrlo verovatno ponovo vratiti tamo.

Tako je i sa našim gostima, kad vam neko prvi put dođe u Beograd vodite ga na mesta gde se dobro jede, u želji da na najbolji način predstavite gastronomsku ponudu našeg grada. Beograd i njegova tradicija dobrih kafana toliko je duboko utemeljena da se nekada ljudi nisu sećali imena ulica eć su se orijentisali prema kafanama. Pa kad nekome objašnjavate deo grada, kažete odmah iznad Znaka Pitanja ili preko puta Orača.

Vremenom se ponuda beogradskih restorana podmladila pa sad imate priliku da kada vam dosade ćevapi u svom gradu probate specijalitete svetskih kuhinja… Meksičke tortilje ili Indijske Banana Halve, italijanske pice iz peći na drva, autentičnu kinesku hranu ili Sushi.

Preporuke za restorane i hranu su nam oduvek bile važne, jer razočaranje nad tanjirom spada u jedna od gorih. Naročito ako ste pozvali nekoga na prvi dejt ili ste tako gladni da nemate vremena za drugu šansu. Dobra preporuka je još  bolja ako dolazi ruku pod ruku sa popustom i zato smo za vas oduvek birali najbolje porcije ukusa i popusta.

Ovih dana dajte šansu nekim novim ukusima i novim restoranima u kojima još niste bili, šteta je provesti vikend pred šporetom ako je sunčan i ugodan dan u baštama beogradskih restorana.